Lakossági tájékoztató kormányablakok rendkívüli nyitvatartásáról

 

Hazánkban 2024. június 9. napján az Európai Parlament tagjai, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők közös eljárásban lebonyolított 2024. évi általános választására kerül sor.

A választásokkal szemben támasztott alapvető feltétel, hogy a választásra jogosultak élni tudjanak választójogukkal, amelyet kizárólag a jogszabályban előírtak szerinti érvényes okmányok birtokában tehetnek meg. A választás eredményes lefolytatásának érdekében biztosítottá válik a lehetőség arra, hogy a szavazáshoz szükséges, érvényét vesztett okmány cserélhető, az elvesztett okmány pedig pótolható legyen.

A kormányablakok a választásokat megelőző időszakban prioritásként kezelik a személyazonosításra alkalmas okmányok ügyintézését, ezért a kijelölt kormányablakok

2024. június 8-án (szombaton) 08:00 és 16:00 óra között, továbbá

2024. június 9-én (vasárnap) 07:00 és 19:00 óra között

rendkívüli nyitvatartással állnak a választópolgárok rendelkezésére a választáshoz kapcsolódó egyes okmányok cseréjének és pótlásának ügyintézése céljából (ideiglenes személyazonosító igazolvány, valamint személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány kiállítása, elkészült okmányok átvétele ügytípusokban).

A rendkívüli nyitvatartás alatt az ügyintézés kizárólag a fent felsorolt ügyekre korlátozódik, egyéb ügyek intézésére nincsen mód.

Tovább a Kormányhivatal Kormányablak kereső weboldalára >>>